Een stukje geschiedenis...

In 1928 startte de heer A.W.Helmerhorst het bedrijf als zadelmakerij in Amersfoort toen nog in de Krommestraat 23. Antoon Verheuvel kwam er in 1941 bij als koffermaker en toen ook al als autobekleder. De heren Helmerhorst en Verheuvel gingen voortaan verder als vennoten.

 

Na het overlijden van de heer Helmerhorst in 1957 kwam Jan Verheuvel de zoon van Antoon Verheuvel in de zaak werken. Hij had een harde en strenge leermeester aan zijn vader. Jan richtte zich in de loop der tijd steeds meer op de verkoop van artikelen zoals polyether, skaileer en diverse fournituren zoals leder, touw, lijmen. Tevens ontwikkelde Jan zich steeds verder in de meubelstoffering, zeil- en tent-reparaties aangezien hierin steeds meer werk bleek te komen.

Lavendelstraat20c.jpg

In 1980 overleed Antoon Verheuvel en stond Jan er alleen voor. Zoon John Verheuvel kwam in 1986 in de zaak zodat ze hun zaak konden op bouwen. Vanaf die tijd ging het zo goed dat er besloten werd om in juni 1992 te verhuizen naar een groter pand met het dubbele aantal m², namelijk het huidige pand aan de Lavendelstraat 8 ook in het centrum van Amersfoort. Het pand aan de Lavendelstraat heeft een showroom, kantoor, werkplaats en opslag.

Door deze switch blijkt dat het werk voor bedrijven alleen maar sterk gegroeid is. Grote bedrijven zijn al jaren klant of geworden: Dierenpark Amersfoort, Krijco Amusement, Politie (KLPD), Volkswagen Campercentrum en Leertouwer bromfietsen.


Een paar jaar geleden is Jan Verheuvel er na 45 jaar trouwe arbeid mee gestopt en draait John Verheuvel de zaak alleen. Het pand aan de Lavendelstraat bevalt prima en de zaak zal daar nog wel even blijven. Hij hoopt de 100 jaar vol te kunnen maken.