top of page

Een stukje geschiedenis...

In 1928 startte de heer A.W.Helmerhorst het bedrijf als zadelmakerij in Amersfoort toen nog in de Krommestraat 23. Antoon Verheuvel kwam er in 1941 bij als koffermaker en toen ook al als autobekleder. De heren Helmerhorst en Verheuvel gingen voortaan verder als vennoten.

 

Na het overlijden van de heer Helmerhorst in 1957 kwam Jan Verheuvel de zoon van Antoon Verheuvel in de zaak werken. Hij had een harde en strenge leermeester aan zijn vader. Jan richtte zich in de loop der tijd steeds meer op de verkoop van artikelen zoals polyether, skaileer en diverse fournituren zoals leder, touw, lijmen. Tevens ontwikkelde Jan zich steeds verder in de meubelstoffering, zeil- en tent-reparaties aangezien hierin steeds meer werk bleek te komen.

Lavendelstraat20c.jpg
krommestraat 23.jpg

In 1980 overleed Antoon Verheuvel en stond Jan er alleen voor. Zoon John Verheuvel kwam in 1986 in de zaak zodat ze hun zaak konden op bouwen. Vanaf die tijd ging het zo goed dat er besloten werd om in juni 1992 te verhuizen naar een groter pand met het dubbele aantal m², namelijk het huidige pand aan de Lavendelstraat 8 ook in het centrum van Amersfoort. Het pand aan de Lavendelstraat heeft een showroom, kantoor, werkplaats en opslag.

Door deze switch blijkt dat het werk voor bedrijven alleen maar sterk gegroeid is. Grote bedrijven zijn al jaren klant of geworden: Dierenpark Amersfoort, Krijco Amusement, Politie (KLPD), Volkswagen Campercentrum en Leertouwer bromfietsen.


Vader Jan Verheuvel heeft 45 jaar met hart en ziel in het bedrijf gewerkt en in 2000 alles overgedragen aan zijn zoon John.

Hij is daar met trots nog enige jaren getuige van geweest.

Het pand aan de Lavendelstraat was hen beide dierbaar en het was de bedoeling om daar in 2028 het 100 jarige bestaan te vieren. Helaas heeft de invoering van de autoluwe binnenstad er voor gezorgd dat de plannen gewijzigd zijn. John heeft de keuze moeten maken om zijn bedrijf te verhuizen en voort te zetten op het bedrijventerrein De Hoef.

Verheuvel's autobeklederij is nu gevestigd op de Algolweg 1 te Amersfoort.

bottom of page